Formule 1 reizen

Inhoudsopgave

De Formule 1 écht ervaren doe je door een Formule 1 reis te boeken. F1 reizen kan je al boeken inclusief vlucht, hotel en toegangskaarten. Je bepaalt helemaal zelf welke Grand Prix je bezoekt, of je een heel weekend wilt beleven of alleen de race zelf wilt bezoeken. Hoe dan ook: een weekendje naar het circuit staat garant voor een onvergetelijk weekend. Van de twintig races worden er negen verreden in Europa. De meeste bezoekers kiezen voor een reis naar de GP van België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië of Engeland.

Europese Formule 1 reizen

Zoals hierboven reeds is aangegeven worden er negen races verreden in Europa. Dit F1 seizoen gaat het om de volgende circuits:

  1. Spanje;
  2. Monaco;
  3. Frankrijk;
  4. Oostenrijk;
  5. Groot-Brittannië;
  6. Nederland
  7. Hongarije;
  8. België;
  9. Italië;
  10. Rusland.

Hieronder vind je een door ons samengestelde selectie van Europese Grand Prixs die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Naast klassiekers als Spa, Silverstone en Monza staan er ook een aantal minder bekende tussen. Bovendien is vanaf heden ook de Heineken Dutch Grand Prix terug op de F1-kalender. Verder is hieronder te vinden tijdens welke race je F1 tickets kan reserveren voor de Max Verstappen oranje tribune.

Grand Prix met Max Verstappen oranje tribune

Een soort thuiswedstrijd dat gegarandeerd voor veel spanning en spektakel zorgt. Zo kan je de GP van België wel omschrijven. Het circuit daar is onder veel coureurs geliefd vanwege de inhaalmogelijkheden die het parcours biedt. Ook onder veel Nederlandse F1-fans is het circuit de meest favoriete. Deze ronde van het seizoen is namelijk net over de Belgische grens te vinden. Hierdoor is er jaarlijks een grote groep Verstappen-fans te vinden tijdens de race op Spa Franchorchamps. Omdat Nederland jarenlang geen Grand Prix heeft georganiseerd, voelt dit als thuiskomen. Bovendien heeft Max Verstappen een Belgische moeder en is hij zelf ook in België geboren. Het is dan ook niet meer als logisch dat juist tijdens de Belgische GP onze Max een eigen tribune heeft gekregen.

Verder is er ook in Oostenrijk een Max Verstappen tribune. De reden hiervoor is dat Red Bull van oorsprong uit Oostenrijk komt.  Red Bull heeft daar een eigen circuit, opleiding en sinds een aantal seizoen ook een Max Verstappen tribune. De GP van Oostenrijk kan dus, naast Spa, ook gezien worden als een thuishaven van Verstappen en zijn werkgever. Wanneer je dus graag naar een F1 race wilt met oranje tribune heb je twee keuzes: Spa in België of de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Mis geen aanbieding

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Max Verstappen oranje tribune

Spa Franchorchamps

Als Formule 1-liefhebber ken je ongetwijfeld de beelden wel: tribunes vol met Oranjesupporters die Max Verstappen komen aanmoedigen. Het is altijd mooi weer en de sfeer is zelfs thuis goed te voelen. Toch is het leuker om naar Spa toe te gaan en het allemaal eens zelf te beleven. Afgelopen jaar bleek de oranje tribune zelfs zo populair dat er een extra tribune aan toegevoegd is. Wil je een F1 reis maken met Oranje tribune? Wees er dan op tijd bij!

Dat Spa Franchorchamps geliefd is onder fan en coureur is niet heet verwonderlijk. Het circuit biedt genoeg mogelijkheden om een mooie inhaalactie te maken, maar ook de rechte stukken langs de tribunes zorgen voor veel mooie momenten. Tijdens de GP van België zit je vanaf de eerste bocht al op het puntje van je stoel, waarna de Eau Rouge (mooiste bocht ter wereld) nog moet komen. Kortom: Spa Franchorchamps is een geweldig circuit en dicht bij thuis. Niet voor niets dus dat het een van de mooiste races van de F1-kalender wordt genoemd.

Overnachten kan in de buurt van het circuit op de nabijgelegen camping. Je kan hier met tent, camper of caravan staan. Er geldt wel een maximum aantal van 5 personen per campingplaats. Haasten voor een plekje op de tribune is niet nodig. Er wordt gewerkt met gereserveerde stoelen en staanplaatsen. De camping is doorgaans geopend vanaf donderdag t/m zondag.

Grand Prix van Spanje

Wie in de meivakantie een Formule 1 reis wilt maken kan hiervoor richting Spanje gaan. De Grand Prix van Spanje wordt daar namelijk ieder jaar in mei verreden. Max Verstappen-fans weten natuurlijk dat hij hier zijn allereerste F1-overwinning behaalde. Daarom wordt er altijd veel verwacht en zijn er ook hier genoeg Oranjesupporters te bekennen. Daarnaast is het perfect te combineren met een weekje de stad verkennen, tapas eten en cultuur snuiven. Circuit de Catalunya ligt nabij Barcelona en is goed bereikbaar. Naast voetbal is Formule 1 een heel grote sport in Spanje. Dit is met name te danken aan de successen van Spaanse coureurs zoals Fernando Alonso.

GP Silverstone circuit bezoeken

De Grand Prixs van Engeland op het Silverstone circuit is de allereerste Grand Prix ooit gehouden. Engeland is dan ook echt bezeten van de Formule 1 en heeft al meerdere wereldkampioenen voortgebracht. Uiteraard is Lewis Hamilton een van de grootste van het land. Naast succesvolle coureurs kent de F1 ook meerdere teams die al jaren gestaag meedingen naar de wereldtitel. Vandaag de dag zijn alleen McLaren en Williams nog te vinden in de Formule 1. Silverstone mag dan wel de allereerste GP ooit gereden zijn; van het origineel is weinig over. Desalniettemin staat ook de GP van Engeland garant voor veel spektakel en inhaalactie’s. Overigens word deze ook veelvuldig bezocht door Nederlanders. Het circuit ligt namelijk net buiten Londen en wordt vaak gecombineerd met een bezoekje aan de Engelse hoofdstad.

De GP van Italië op het stratencircuit van Monza

Ook het circuit van Monza in Italië is er eentje om te combineren met een bezoekje aan de prachtige stad. De GP van Italië wordt namelijk vaak verreden wanneer het prachtig weer is in het land. Begin september beginnen de scholen en studies weer waardoor vaak de wat oudere garde te vinden is langs het parcours. Voor de Ferrari-fans is het al helemaal een prachtige ervaring om tussen alle rode supporters te staan. De F1 is namelijk nergens zo geliefd als in het land van de Ferrari. Sinds 1950 wordt er al onafgebroken gebruik gemaakt van het circuit van Monza. Bovendien mogen supporters altijd het circuit op zodra de podiumceremonie begint. Het podium hangt overigens over de baan heen wat een prachtig beeld oplevert. Helemaal zodra er een Ferrari-coureur op het hoogste podium staat.

Formule 1 Europa reizen

Formule 1 kijken bij de GP van Duitsland

Helaas dit seizoen niet op de kalender: de GP van Duitsland. De race bij onze Oosterburen wordt niet ieder seizoen meer meegenomen in de planning, maar wanneer dat wel het geval is dan is deze zeker de moeite waard om te bezoeken.

De Duitse GP wordt altijd verreden op de Hockenheimring. Goed nieuws voor alle Nederlandse fans, want de reisduur van deze race is met vijf uurtjes namelijk goed te doen. Ook in Duitsland leeft de sport. Dat is mede te danken aan de goede en getalenteerde rijders die het land rijk is. We kennen immers allemaal Michael Schumacher en Nico Rosberg.

Weekendje naar de GP van Frankrijk

Tot slot kennen we in Europa ook nog de Grand Prix van Frankrijk. Ook deze race is dit seizoen weer te vinden op de kalender. Ruim tien jaar geleden werd er voor het laatst een Formule 1 GP georganiseerd op het circuit van Paul Ricard, in de buurt van het dorpje Le Castellet, nabij Marseille. Hoogtijd dus om weer geschiedenis te schrijven op deze prachtige baan. Het circuit ligt in het Zuiden van Frankrijk waardoor het met de auto nog wel te doen is. Met zo’n 11 uurtjes rijden ben je bij het circuit. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om het vliegtuig te pakken naar Nice of Beziers.

Mis geen enkele F1 aanbieding

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief! Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Door op aanmelden te klikken ga je akkoord met ons privacybeleid.