Formule 1

Inhoudsopgave

In zowel het huidige F1 seizoen als in de komende seizoenen ben je hier aan het juiste adres voor goedkope GP tickets. Niet alleen vergelijken we de ticketprijzen van de Formule 1, maar ook de MotoGP. Selecteer hieronder de gewenste Grand Prix en zie direct waar de goedkoopste tickets verkrijgbaar zijn. Combineer entreetickets met een vlucht en verblijf en profiteer van nog meer korting. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je vragen met betrekking tot het aanbod? Neem dan contact met ons op.

Lees hier alles wat je wil weten over de Formule 1

De formule 1 races, auto’s en coureurs zijn al jaren lang erg populair bij een breed publiek. En niet zonder reden, het is namelijk ontzettend spannend en interessant om naar te kijken. Auto’s die razendsnel door de bochten vliegen, onderlinge strijd tussen meerdere teams en de mooie omgeving van de Grand Prix races maken de Formule 1 een aantrekkelijke divisie om te zien. Het wordt ook wel “de duurste sport ter wereld” genoemd, met name vanwege de peperdure uitrusting en locaties die de coureurs en races nodig hebben. Dit wordt dan ook wel weer goedgemaakt door de hele hoge kijkcijfers die de races trekken, over de hele wereld zijn ze erg populair. Wil je meer weten over de Formule 1 en wil je de races misschien wel een keer van dichtbij zien? Lees hier dan alles wat je wil weten over de Formule 1.

Waarom Formule 1?

Wat maakt dat een race of coureur tot de Formule 1 behoort en wat is er zo speciaal aan? De snelheid van de auto’s is ongekend, bij de meeste races kun je uitgaan van snelheden die gemakkelijk boven de 300 kilometer per uur uitkomen. Hier hoort een maximale toegestane toerenhoogte van 15.000 per minuut bij. Dit betekent niet dat de auto’s niet meer kunnen bereiken, maar alleen dat het niet toegestaan is tijdens de officiële races. De teams werken met verschillende merken en type auto’s, waardoor er ook flinke concurrentie ontstaat tussen de leveranciers en producten van de auto’s en de onderdelen. Het succesgehalte is namelijk niet alleen afhankelijk van de prestatie van de coureur, maar zeker ook sterk van de staat van de auto. De banden moeten sterk zijn, te veel wissels kosten je tijd en uiteraard moet de auto bestand zijn tegen extreem hoge snelheden. Dit maakt de sport uniek ten opzichte van andere sporten, waar de winst voornamelijk afhangt van de sporter zelf.

De Grand Prix races

Alle races van de Formule 1 divisie worden Grand Prix races genoemd. Ze duren een heel weekend, maar alleen op zondag vindt de echte racedag plaats. De andere dagen bestaan uit voorbereidende trainingen om het parcours te leren kennen, en kwalificatierondes die de startvolgorde voor de echte bepalende race vastleggen. Je hebt niet alleen voordeel bij de echte race wanneer je het goed doet in de kwalificatierondes, maar je kunt er nadeel van ondervinden wanneer je bijvoorbeeld een andere coureur in de weg zit tijdens de kwalificaties. Dan kan er eventueel een straf opgelegd worden, wanneer de overtreding erg grof en hinderlijk was. De kwalificatie bestaat uit drie verschillende rondes, waarna er nog maar tien coureurs overblijven die aan de race op zondag mogen deelnemen. Dan is de startvolgorde ook al bepaald door de uitslag van de laatste kwalificatieronde.

De populairste en meest bekeken Formule 1 Grand Prixs

In het begin van de opkomst van de Formule 1 vonden bijna alle races plaats in of vlak bij Europa. Hoewel Europa zeker nog het hoofdcentrum is van de Formule 1, vinden er tegenwoordig ook veel races plaats buiten Europa. Denk hierbij aan races in bijvoorbeeld Azië, het Midden-Oosten en Australië. De meest populaire en bekende race is zeker weten de Grand Prix van Monaco. Deze race bestond al helemaal aan het begin van de oprichting van de Formule 1, dus het is zeker geen nieuwkomer. Het is een belangrijke klassieker die erg belangrijk is om te winnen. Hij wordt gereden op het Circuit van Monaco, dat bestaat uit de straten en wegen in Monaco. Dit parcours is dankzij de mooie omgeving en scherpe bochten erg sensationeel. De race is geliefd bij veel trouwe Formule 1 bezoekers en ook zijn er altijd meerdere beroemdheden op de tribunes te spotten. Natuurlijk kun je ook een Grand Prix bezoeken die wat dichterbij ligt en waar je makkelijker kunt komen. Nederland heeft er tegenwoordig weer een op het Circuit van Zandvoort, en ook onze buurlanden België en Duitsland hebben elk jaar races.

Coureurs en constructeurs

Elk team heeft een vaste constructeur en meerdere coureurs die voor het team rijden. Het kan dus voorkomen dat er verschillende teams met dezelfde constructeur dichtbij elkaar op de ranglijst staan. Ook kan het gebeuren dat verschillende coureurs van een team hele uiteenlopende scores behalen op een race. Hoewel die coureurs bij eenzelfde team horen, racen ze tijdens een wedstrijd voor zichzelf. Er kan er natuurlijk maar eentje de echte winnaar zijn. Wel is het fijn voor een team als meerdere van zijn coureurs het goed doen en veel races winnen of er hoog bij eindigen. Hoewel er zeker ook wel eens vrouwen hebben meegereden in de Formule 1 op meerdere Grand Prixs, wordt de wereld van het racen vooral gedomineerd door mannen. De laatste paar jaar heb je eigenlijk alleen maar mannelijke coureurs zien deelnemen aan de grote, belangrijke races. Er zijn een paar coureurs die het al heel lang goed doen en altijd bovenaan staan op de ranglijsten, maar er is zeker ook ruimte voor jonge racers en nieuw talent. Denk hierbij aan onze eigen Max Verstappen, die een van de jongste coureurs is in de Formule 1 divisie.

Het verkrijgen van Grand Prix tickets

Zoals hierboven genoemd zijn er vele plekken over de hele wereld waar je een Grand Prix race kunt bezoeken. De meeste grote Europese landen en tegenwoordig ook flink wat landen buiten Europa hebben jaarlijks een grote Grand Prix race. Wil je het makkelijk en dichtbij houden? Bezoek dan de Nederlandse race in Zandvoort of de Grand Prix van Spa in buurland België. Natuurlijk kun je ook een race bezoeken in een land waar je bijvoorbeeld op vakantie bent, want er zijn veel races die plaatsvinden in en rondom de zomer. Ook kun je kiezen voor een Grand Prix die buiten het hoogseizoen plaatsvindt, zodat de reis er naartoe goedkoper zal zijn.

Op Grandprixs.nl vergelijken we de prijzen van F1 tickets van diverse aanbieders en reisorganisaties. Natuurlijk kan je ook altijd een kijkje nemen op de officiële internationale website van Formule 1. Hier is een duidelijk overzicht te vinden is van alle races en activiteiten. De prijzen voor kaartjes verschillen per land en race, maar je kunt er van uit gaan dat de meest populaire en klassieke races wat duurder zijn dan de nieuwere races. Zorg ervoor dat je op tijd begint met het kijken naar F1 tickets, want ze kunnen erg snel uitverkocht zijn.

Formule 1 reizen

Wanneer je puur op vakantie gaat of een reis maakt om een Formule 1 reis te bezoeken, kun je kiezen voor het boeken van een volledige Formule 1 reis. Je krijgt hierbij voor een vaste prijs toegangskaarten voor de race, vooraf geregeld vervoer en een vast aantal nachten in een hotel. Dit is erg handig voor reizigers die alles in een keer willen boeken en zich tijdens de reis zelf nergens meer zorgen over willen maken. Vaak bespaar je ook veel geld bij het boeken van zo’n volledige Formule 1 reis, zeker wanneer de race plaatsvindt in een land dat vrij ver weg ligt.

Er zijn verschillende aanbieders van Formule 1 reizen, dus kijk zeker even goed rond voordat je echt wat boekt. Vergelijk verschillende reizen en kijk goed naar de ligging van hotels en de kwaliteit van het vervoer. Je wil de dagen van de race natuurlijk niet te lang onderweg zijn en je wil een fijne reis hebben. De prijzen verschillen sterk per Grand Prix, vooral omdat de afstanden nogal verschillen en omdat de toegangskaarten per race een andere prijs hebben. Je kunt er uiteraard vanuit gaan dat een race in het Midden-Oosten je meer gaat kosten dan een race in bijvoorbeeld Oostenrijk of Spanje.

Formule 1 kalender

De kalender en planning van de Formule 1 Grand Prix races verschilt per jaar, dus kijk bij het kopen van tickets of het plannen van een reis goed naar de huidige kalender. Per maand zijn er vaak meerdere races, dus er is genoeg om te zien. De meeste races vinden echter plaats in de zomer, rond de maanden juni, juli, augustus en september. Natuurlijk zijn er later in het jaar ook nog flink wat races te bezoeken, maar deze vinden dan minder regelmatig plaats. De belangrijkste races van Europa vinden vaak in de zomer plaats. Je kunt zelf kiezen welke race je bezoekt, maar houdt in je achterhoofd dat ze erg verschillend kunnen zijn. Je hebt bijvoorbeeld races die op de straten plaatsvinden, wat vaak gebeurt in grotere steden. Je hebt ook races die plaatsvinden op een traditioneel circuit dat speciaal voor de Formule 1 ontworpen is. Beide soorten hebben natuurlijk hun eigen charmes. Ook heb je hele belangrijke races waar veel vanaf hangt, en races die minder speciaal zijn en die vaak wat nieuwer zijn op de kalender. Deze laatste zijn echter niet minder spectaculair en een stukje goedkoper om te bezoeken. Bekijk de F1 kalender van dit jaar om erachter te komen welke races er op de planning staan en in welke prachtige omgevingen ze plaatsnemen. Elke Grand Prix race heeft ook een eigen website, waar je terecht kunt als je op zoek bent naar meer uitgebreide informatie.