De Formule 1 kalender van 2021

De Formule 1-Kalender van 2021 bestaat uit 23 races. In tegenstelling tot het voorgaande kalenderjaar zijn er vooralsnog geen dubbele Grand Prixs bekend. Ook krijgt de GP van Nederland weer een herkansing. Op 5 september 2021 is het circuit van Zandvoort het strijdtoneel van de Heineken Dutch Grand Prix.

Formule 1 kalender 2021

Traditiegetrouw begint het seizoen van de Koningsklasse met de GP van Australië. Deze wordt op 21 maart 2021 verreden in Melbourne. Het seizoen zal eindigen in Abu Dhabi op 5 december van hetzelfde jaar.

Voor iedereen die geen F1 kaarten heeft kunnen bemachtigen voor de GP van Nederland, te Zandvoort is de GP van België wellicht een mooi alternatief. Deze wordt namelijk een week eerder verreden en is nog altijd geliefd onder Nederlandse F1-fans.

Het nieuwe seizoen heeft de GP van Saoedie-Arabië als nieuwkomer, deze wordt op 28 november 2021 verreden in Jeddah. Ondanks dat de GP van Duitsland en de race van Vietnam niet op de kalender staan, zijn de 23 Grand Prixs wel een nieuw recordaantal. Nooit eerder waren er zoveel races. Dit betekent dat de Formule 1-karavaan nog meer kilometers zal maken.

De race van Vietnam zou in eerste instantie op 25 april worden verreden, de FIA is nog op zoek naar een vervangende race voor op de kalender. Bekijk hieronder de F1-kalender van 2021.

Plaats een reactie