Grand Prix van Baku

Inhoudsopgave

De Grand Prix van Baku wordt verreden op het Baku City Circuit. Naar deze race wordt ook wel verwezen als de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het circuit betreft een stratencircuit dat dwars door de oude straten van de hoofdstad Bakoe gaat. Het daarom goed te vergelijken met het karakteristieke van een stratencircuit als de Grand Prix van Monaco. In Bakoe is er echter soms nog minder ruimte voor een fout dan in Monaco. Er wordt van coureur én auto dan ook het uiterste gevraagd. Eén fout is vaak al einde wedstrijd.

Formule 1 tickets en reizen naar Baku

Tickets voor GP Baku zijn verkrijgbaar via diverse reisorganisaties en officiële resellers. Voor een F1 reis kan je het beste kiezen voor een reisorganisatie die alles voor je verzorgt. Liever zelf alle touwtjes in handen? Kies dan voor losse F1 tickets en bepaal zelf je reis en verblijf.

Goed om te weten is dat het circuit 20 bochten telt en een aantal lange stukken. Wil je de mooiste plekken dan adviseren wij altijd om aan het einde van een lang stuk te zitten of in interessante bochten combinaties. In Baku geldt dat er veel wordt ingehaald in bocht 1, nabij Finish/Start. Grandstand Absheron is opgebouwd bij de start en heeft uitzicht op het lange stuk richting de eerste bocht. Vrijwel alle tribunes hebben grote schermen waar de rest van de Grand Prix op te volgen is.


Mis geen aanbieding

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

GP Baku in Azerbeidzjan

Over het Baku City Circuit

Zoals gezegd is het stratencircuit van Baku alles behalve een gemakkelijke Grand Prix. Er is weinig ruimte voor een stuurfout of een correctie waardoor iedere fout fataal kan zijn. Uitwijken in de nauwe straten van de hoofdstad is dan ook vrijwel niet mogelijk.

Het circuit kent een aantal scherpe bochten, maar ook lange stukken waar hoge snelheden worden gehaald. Met name de start van de GP Baku wil je absoluut niet missen, wanneer alle coureurs met hoge snelheid door de nauwe straten richting de eerste bocht racen. Foutloos rijden is hier dan ook vrijwel onmogelijk.

Omdat het Baku City Circuit wordt opgebouwd in de hoofdstad van Azerbeidzjan is dit de perfecte manier om zowel cultuur te snuiven als het live bezoeken van een Grand Prix. Bakoe of Baku is de belangrijkste havenstad van de Kaspische Zee en was vroeger een belangrijk handelspunt, omdat de stad Europa met Azië verbond. Het ligt dan ook precies tussen twee continenten.

Het is een eeuwenoude stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het land en het centrum van de hoofdstad kent een rijke geschiedenis waar nog veel van zichtbaar is. Desondanks wordt de stad nu ook gemoderniseerd en zie je steeds meer hoge gebouwen en hotels verschijnen. Dit alles wordt gefinancierd door de olie, waar Azerbeidzjan bekend om staat. Door deze belangrijke inkomstenbron is voor het land mogelijk om de Formule 1 binnen te halen én andere grote evenementen zoals het Songfestival.

Hoe laat begint de GP van Azerbeidzjan (Baku)?

De GP van Azerbeidzjan begint officieel op vrijdag 4 juni om 11:30 Nederlandse tijd. Dan staat de eerste vrije training namelijk op de planning. Om 15:00 uur staat de tweede vrije training op het programma.

Zaterdag om 12:00 uur is de derde en laatste vrije training alvorens de kwalificatie begint. De kwalificatie staat geprogrammeerd om 15:00 uur Nederlandse tijd. De punten worden verdeeld op zondag 6 juni 2021. Om 14:00 uur zullen de lichten doven.

Mis geen enkele F1 aanbieding

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief! Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Door op aanmelden te klikken ga je akkoord met ons privacybeleid.