GP Canada geschrapt, GP Turkije aangewezen als vervanger

De GP van Canada is ook dit seizoen geschrapt. De reden hiervoor is de verplichte quarantaineplicht die de honderden medewerkers van de Formule 1 hebben bij aankomst in Canada. Het omzeilen van deze plicht is niet mogelijk, daarom is de race van 13 juni 2021 afgezegd.

Quarantaineplicht reden voor schrappen GP Canada

In Canada geldt een quarantaineplicht voor bezoeken aan het land. De gezondheidsautoriteiten daar hebben veertien dagen voorgeschreven, maar dat is te veel voor de organisatie van de Koningsklasse. Hierdoor is de race geannuleerd. Net als vorig jaar wordt de GP van Canada dus niet verreden. Ook vorig jaar werd de race geschrapt wegens eveneens de coronapandemie. De Formule 1 reist nu af naar Turkije waardoor het totaal aantal races op 23 blijft staan.

GP Turkije wordt verreden van 11 tot en met 13 juni 2021

De FIA heeft op Formula1.com bevestigd dat de GP van Canada wordt vervangen door de GP van Turkije. Deze zal worden verreden op het Istanbul Park Circuit. Huidig wereldkampioen Lewis Hamilton koestert mooie herinneringen aan het circuit nabij Istanbul. Hier werd hij vorig seizoen nog wereldkampioen van de Formule 1. Aankomend weekend staat de GP van Portugal op het programma. Max Verstappen en Lewis Hamilton staan beide op 1 overwinning en gaan nek-aan-nek in de strijd om de titel.

Plaats een reactie