Grand Prix van Canada

Inhoudsopgave

De Grand Prix van Canada bezoeken? Deze GP staat al sinds 1967 op de F1-kalender en is daarmee een echte klassieker. Gezien een reis naar Canada niet heel goedkoop is wordt deze GP vaak gecombineerd met een stedentrip of vakantie naar het land. Daarnaast wonen er ook veel Nederlandssprekende F1-fans in Canada die de Formule 1 bezoeken.

F1 tickets voor de Grand Prix

Zoals gezegd is een reis naar Montreal niet goedkoop. Een F1 reis naar de GP van Canada zal je dan ook moeten aanvragen bij een reisorganisatie of zelf regelen. Woon je in Noord-Amerika, dan kan je eenvoudig online een F1 ticket boeken en de reis zelf samenstellen. In het onderstaande overzicht zie je alle Nederlandse reisorganisaties en officiële resellers van Formule 1 ticket.

Oops.. Er is iets fout gegaan aan onze kant. Probeer het opnieuw.
Gelukt! Je ontvangt vanaf nu onze maandelijkse mail.

Mis niets

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar zijn of prijsdalingen doorgevoerd worden!

Grand Prix van Canada

Formule 1 Grand Prix van Canada

De GP van Canada wordt gehouden in Montréal op het Circuit Gilles Villeneuve, vernoemd naar de Canadees F1-coureur die helaas te jong is overleden. Hij stond bekend om zijn alles-of-niets-rijstijl.

In het verleden hebben meerdere banen gediend als het circuit van Canada, zoals Mosport en Mont-Tremblant, maar niets haalt het bij het Circuit Gilles Villeneuve. Deze baan staat dan ook steevast op de kalender van de Formule 1.

Circuit Gilles Villeneuve

Buiten de Koningsklasse wordt er vrij weinig gereden op dit circuit. Hierdoor is het voor de coureurs veel glibberen en glijden. De auto’s hebben bar weinig grip waardoor de remmen het op zondag zwaar te verduren hebben. Bovendien kent het circuit enkele leuke bochten, krappe bochten en snelle doordraaiers. Mede door deze interessante combinatie en het lage griplevel is de GP van Canada een waar spektakel.

Hoe laat begint de GP Canada?

De eerste vrije training vindt plaats op vrijdag. Deze zal plaatsvinden om 17:30 uur Nederlandse tijd. Om 21:00 uur vindt de tweede vrije training plaats. Zaterdag start de derde en daarmee laatste vrije training om 17:00 uur gevolgd door de kwalificatie om 20:00 uur. De race zelf start zondagavond om 20:00 uur Nederlandse tijd.