Grand Prix van Imola

Inhoudsopgave

De GP van Emilia-Romagna wordt verreden op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, dat nabij de stad Imola ligt. Naar deze race wordt ook verwezen als men het heeft over de GP van Imola , zoals de stad heet waar het circuit ligt.

F1 tickets voor de Grand Prix van Imola

Zoals altijd is het mogelijk om voor deze Grand Prix F1 tickets te bestellen. Je hebt hierbij keuze uit verzorgde F1 reizen, complete arrangementen en losse tickets. Bekijk de onderstaande prijstabel voor alle resellers en reisorganisaties die tickets en reizen aanbieden.


Mis geen aanbieding

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Grand Prix van Italië

De geschiedenis van de race

Deze race kent een rijke geschiedenis waarbij vooral de zwarte pagina’s bij F1-fans in het geheugen gegrift staan. In 1994 overleden namelijk Roland Ratzenberger en Ayrton Senna na een ongeval op dit circuit.

De Grand Prix is circa 15 jaar niet verreden maar is sinds het seizoen van 2020 weer terug op de F1-kalender. Deze terugkeer heeft de race te danken aan het coronavirus waardoor de originele kalender herzien moest worden en veel races verplaatst of vervangen moesten worden.

De FIA was zo te spreken over de huidige staat van het Autodromo Enzo e Dino Ferrari dat het dit jaar wederom is terug te vinden op de kalender. Net als vorig seizoen worden er daarom twee races verreden in Italië. Later dit seizoen wordt er namelijk nog gereden op het circuit in Monza.

het circuit: Autodromo Enzo e Dino Ferrari, nabij Imola

Het circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari ligt zoals gezegd aan de rand van de stad Imola, in de Noord-Italiaanse regio Emilia Romagna, in de provincie Bologna.

Het circuit is 4.909 kilometer lang en wordt verreden over 63 rondes. Van coureurs wordt het uiterste gevraagd op dit circuit. Een aantal mooie lange stukken worden afgelost door scherpe bochten. Wil je de beste plekken voor deze Grand Prix? Kies dan bij de kaartverkoop voor een plekje op de tribune nabij Acque Minerali. Deze staat bij een scherpe rechte bocht waarna de coureurs de heuvel oprijden richting de chicane.

Hoe laat start de Grand Prix van Imola?

De Grand Prix van Imola start op vrijdag met de eerste en tweede vrije training om 11:30 – 12:30 uur en 15:00 – 16:00 uur. Zaterdagmiddag van 12:00 – 13:00 uur is de derde en laatste vrije training gevolgd door de kwalificatie die om 15:00 uur begint. De race zelf start om 15:00 uur en is naar verwachting rond 17:00 uur afgelopen.

Formule 1 Europa reizen

Mis geen enkele F1 aanbieding

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief! Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Door op aanmelden te klikken ga je akkoord met ons privacybeleid.