Grand Prix van Hongarije

Inhoudsopgave

De Grand Prix van Hongarije wordt al jaar en dag verreden op de Hungaroring. Sinds 1986 wordt de F1 al op dit circuit gereden, dat ten Noorden van de stad Boedapest ligt. De GP van Hongarije wordt vaak rond de zomerperiode verreden en is hierdoor goed te combineren met een heerlijke stedentrip naar Boedapest. Bovendien liggen de prijzen hier relatief laag en kan je voor weinig geld tickets kopen voor deze race.

Formule 1 tickets voor GP Hongarije

Met maar liefst zes overwinning is het Lewis Hamilton die de lijst van meeste overwinningen aanvoert. De beste Nederlandse coureur hier is opvallend genoeg Jos Verstappen, de vader van Max Verstappen.  Hij werd in 1994 namelijk derde tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Tot op heden doet vader het dus beter dan Max Verstappen. Met de huidige prestaties van de jonge Nederlander is het echter een kwestie van tijd voordat hij met eremetaal staat.

Het Hongaarse circuit telt maar liefst 14 bochten en is met nog geen 4,5 kilometer een relatief korte baan. Er worden dan ook 70 rondes verreden waarbij de bochten elkaar in rap tempo volgen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Hungaroring de bijnaam ‘Mickey Mouse-Circuit’ heeft gekregen. Doordat het circuit weinig rechte stukken heeft is het altijd een spektakel en kan er vrijwel van alles gebeuren.

Waarom de GP van Hongarije?

  • Altijd prachtig weer en mooie prijzen!
  • Een halve liter bier voor € 2,50;
  • Ook frisdrank is slechts € 1,50;
  • Relatief goedkope F1 tickets;
  • Boedapest is echt prachtig, net als de prijzen.

F1 Reizen en tickets overzicht

Mis geen aanbieding

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

De Hungaroring in Hongarije is een mooi circuit met flink wat stuurwerk voor de coureurs. Mede door de velen bochten ligt het vol gaspercentage hier rond de 44%.

Het circuit zelf is circa 4.4 kilometer lang en telt 16 bochten en twee DRS-zones die vlak achterelkaar liggen.

Lewis Hamilton trok in Hongarije het vaakst aan het langste eind. De stond maar liefst zes keer op de hoogste trede. Max Verstappen kwam tot dusver niet verder dan een vierde plek (2015). In 2018 wist de Nederlander zijn bolide niet over de finish te rijden.

Circuit F1 GP Hungaroring

Populaire tribunes

De GP van Hongarije wordt vrijwel altijd in de zomer verreden. Niet heel gek dus dat veel Nederlanders dit combineren met een stedentrip in de zomervakantie. Ben jij ook van plan om dit jaar naar de Hungaroring te reizen? Dan kan je het beste uitkijken naar F1 tickets voor de onderstaande tribunes.

Het meest spectaculair zijn in onze ogen de Gold 3/4 tribunes. Deze zijn gevestigd vlak na de start/finish in de eerste bocht. Hier eindigt de eerste DRS-zone én worden vaak inhaalmanoeuvres gemaakt.

Daarnaast is de Silvercorner een mooie bocht om tickets voor te hebben. Hier zit je vlakbij de laatste bocht en heb je met een beetje geluk goed uitzicht op de start/finish. Bovendien heb je hier grote videoschermen waar de rest van de grand prix goed op te volgen is.

Iets goedkoper dan de bovenstaande opties, maar niet minder mooi is de Silver 6 tribune. Deze is gevestigd tussen bocht 14 en 16, maar heeft ook goed zicht op bocht 15. Kortom: hier krijg je veel te zien van het stuurwerk en mooie inhaalmanoeuvres. Ook hier staan videoschermen waarop de race uitstekend te volgen is!

Verblijf in Boedapest

Zoals gezegd wordt de Formule 1 altijd tijdens de zomerperiode verreden in Hongarije. Hierdoor is een bezoek aan de Grand Prix altijd prima te combineren met een bezoekje aan de hoofdstad van Hongarije. Bovendien is het weer vaak ook van aangename temperatuur.

Vrijwel ieder circuit op de Formule 1-kalender heeft wel een F1 camping; zo ook deze GP. Je kan dus prima met eigen vervoer naar het circuit komen, maar ook vliegen is een optie. Wanneer je kiest voor eigen vervoer en met de auto komt moet je rekenen op zo’n 13 uur reistijd. Het Ferihegy International Airport ligt op een kleine 25 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. Op het vliegveld kan je een autootje huren, maar ook het openbaar vervoer is prima geregeld.

Hotel, appartement of camping

Je kan natuurlijk een dagje naar het circuit van Hongarije, maar een lang weekend of weekje is natuurlijk veel leuker. In dat geval ligt het voor de hand om een hotel in Boedapest te nemen. Je kan er echter ook voor kiezen om een huisje of appartement te huren. Denk dan aan een accommodatie in Mogyoród. Dit plaatsje telt circa 6.000 inwoners en is voornamelijk bekend door de GP van Hongarije. Een overnachting hier is vaak veel goedkoper en rustiger dan in de drukke hoofdstad.

Wil je liever je bezoek aan Hongarije combineren met een bezoek aan de prachtige stad, kies dan voor een hotelovernachting. Wanneer je ruim van tevoren een hotel boekt ben je voordeliger uit. Verder heb je ook genoeg mogelijkheden aan B&B’s en appartementen.

Liever een camping en kamperen vlak naast het circuit? Kies dan voor een overnachting op de oranje camping. In dat geval ben je veel goedkoper uit én toch van alle nodige gemakken voorzien. En mooi meegenomen is dat de gehele camping Nederlands is. Een echt oranje feest dus.

Grand Prix van Hongarije

Mis geen enkele F1 aanbieding

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief! Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Door op aanmelden te klikken ga je akkoord met ons privacybeleid.