Grand Prix van Portugal

Inhoudsopgave

De Grand Prix van Portugal is toegevoegd aan de F1-kalender. In oktober dit jaar wordt voor het eerste een Formule 1 race verreden op het Autódromo Internacional do Algarve. Ook belangrijk is dat hier voor het eerste sinds de corona-uitbraak weer toeschouwers aanwezig mogen zijn. Hieronder vind je daarom een overzicht waar je F1 tickets en reizen kan boeken.

Meer weten over de Grand Prix van Portugal? Lees dan snel verder onder het prijsoverzicht.

Formule 1 tickets en reizen naar Portugal

Tickets voor de Grand Prix van Portugal zijn verkrijgbaar bij diverse resellers en reisorganisaties. Het boeken van een F1 reis bij een reisorganisatie heeft als voordeel dat je alles uit handen geeft. Je boekt dus direct een reis inclusief hotel en transfer van en naar het circuit. Het enige wat jij nog moet doen is in het vliegtuig stappen.

Je ontvangt en passe-partout voor zowel de kwalificatie als de race op zondag. Je kan er zelfs voor kiezen om ook de vrije training op vrijdag te bekijken. Op alle drie de dagen word je met een bus naar het circuit gebracht. Het hotel is van alle gemakken voorzien, een ideale plek om je terug te trekken na een lange dag.

Liever zelf de regie in handen en besparen op reis en verblijf? Kies dan voor een los ticket en kies zelf een geschikt hotel of appartement uit. Ook de transfer van en naar het circuit moet je zelf regelen, maar gedurende een raceweekend zijn er vaak wel shuttle bussen beschikbaar.


Mis geen aanbieding

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

GP Portugal

Het circuit in Algarve

Het circuit in Algarve is nog relatief nieuw. Het is in 2008 opgeleverd en is vooralsnog enkel het podium geweest voor de Le Mans Series en SuperBikes kampioenschappen. Het Autódromo Internacional do Algarve, zoals het circuit officieel heet, is wel enkele malen gebruikt als testcircuit door Formule 1 teams.

Het circuit is 4,692 meter lang en kent in totaal 16 bochten: 9 bochten naar rechts en 7 naar links. Verder zijn er twee DRS-zones, deze zijn te vinden bij de start-finish én na bocht 9.

Boek je jouw F1 reis via TUI dan zit je gebakken, want daar zijn zitplaatsen bij bocht 1 verkrijgbaar. Toch wel dé plek waar het moet gebeuren nadat de lichten zijn gedoofd. Standaard zit je in sector 2, waar je net iets hoger zit en daardoor goed uitzicht hebt over de rest van het circuit. In dit deel van het circuit is ook de tweede DRS-zone. Hier zal je dus heel wat mooie inhaalacties zien. Klik hier voor een plattegrond van het circuit met alle beschikbare tribunes.

F1 reis naar GP Portugal

Verblijven in de Algarve

De Algarve is een vakantiegebied in het zuiden Portugal. De regio loopt vanaf de grens met Spanje tot aan de prachtige westkust van Portugal. Het gebied wordt met name in de zomerperiode veel bezocht door Nederlandse en Belgische toeristen. In de herfst en wintermaanden zijn de temperaturen nog relatief aangenaam, maar is het een stuk rustiger.

Zoals bij de meeste badplaatsen zijn de meeste accommodaties gelegen aan de kust of in steden nabij het strand. Veel hotels, appartementen en huisjes hebben een zwembad. Dat is met name in de zomer van harte aan te raden. Temperaturen kunnen namelijk oplopen tot 30 – 35 graden Celsius.

Het weer in de Algarve

Ten tijde van de Grand Prix van Portugal zal het zo warm niet worden. In oktober zal de temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius liggen. Het circuit ligt iets meer in het binnenland waar de temperaturen vaak iets hoger liggen.

Via een aanbieder als TUI regel je een compleet verzorgde sportreis naar de Algarve. Dat betekent een goed hotel, transfer van en naar het circuit en een passe-partout voor de vrije training, de kwalificatie én natuurlijk de race op zondag. De transfer duurt slechts 35 minuten dus nadat je je mail hebt gecheckt en je vrienden in Nederland jaloers hebt gemaakt ben je al op het circuit.

De Formule 1 kalender

De Grand Prix van Portugal is de elfde race op de Formule 1 kalender. Volgens diverse bronnen mikt de organisatie van de Portugese Grand Prix erop om de race voor een tweede keer te laten terugkeren op de huidige kalender, maar dat is vooralsnog onzeker.

Na een bezoek aan het circuit nabij de Algarve gaat het Formule 1 circus nog naar diverse Europese bestemmingen. Wat te denken van de Grand Prix van Nederland, Grand Prix van België en Grand Prix van Frankrijk.

Wil de echte oranje-ervaring? Kies dan voor een Grand Prix met een officiële Oranje Tribune met Max Verstappen-fans. Deze zijn te vinden bij de Grand Prix van Oostenrijk, België en natuurlijk Nederland!

Mis geen enkele F1 aanbieding

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief! Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Door op aanmelden te klikken ga je akkoord met ons privacybeleid.