Grand Prix van Rusland

Inhoudsopgave

Een van de nieuwere circuits uit de F1-kalender is die van de Grand Prix van Rusland, Sotchi. Sinds 2014 wordt hier namelijk de formule 1 op verreden. Tijdens de bouw voor de Olympische Winterspelen is er door de Russen besloten om ook maar meteen een Formule 1-circuit bij te bouwen. Hierdoor is Sotchi het thuis voor velen Olympische sporten én de Formule 1.
Hier F1 tickets

Mis geen aanbieding

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

De Formule 1

Dat Max Verstappen mooie resultaten kan neerzetten op het circuit an Sochi Autodrom hebben we de voorgaande edities gezien. Zo heeft de Nederlander zich van P19 naar P5 gevochten en heeft hij zelfs nog aan kop gereden tot de 44e ronde. Het leverde hem de Driver of the day op, maar helaas geen eremetaal.

Het goud ging vanaf de introductie van de Grand Prix van Rusland namelijk ieder jaar naar het team van Mercedes. Als Max Verstappen dit jaar zonder gridstraf aan de startlijn verschijnt, dan maakt hij zeker podiumkansen.

Wil jij Verstappen live het feestje van Mercedes zien verpesten? Bekijk dan snel hieronder de ticket- en pakketprijzen. De Grand Prix van Rusland is namelijk uitermate geschikt te combineren met een bezoekje aan Krasnodar.

Grand Prix Rusland

Het circuit: Sochi Autodrom

Het russische circuit telt 18 bochten en 2 lange rechte stukken. Langs de baan wordt er veel gebruikgemaakt van betonne muren waardoor het zo nu en dan op een stratencircuit lijkt.

Na de start volgt het eerst lange rechte stuk met een flauwe bocht naar rechts. Waar de coureurs de DRS mogen openzetten. Na het lange stuk volgt een relatief lange doordraaier naar links. Leuk detail: In de doordraaier hangen de vlaggen van alle deelnemende landen aan de Olympische Spelen van 2014.

Hierna volgen de bochten zich in rap tempo op en wordt het een stuk uitdagender. Mede door het stratencircuit-gevoel van de baan wordt er veel gevraagd van de coureur en is het voor de kijker een spectaculair stuk. Vanaf bocht 11 volgt het tweede en laatste rechte stuk van Autodrom Sochi.

De coureurs mogen op het rechte stuk wederom de DRS opengooien om vervolgens in sector 3 twee chicanes in te rijden tot aan start finish.

F1 tickets

Mis geen enkele F1 aanbieding

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief! Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Door op aanmelden te klikken ga je akkoord met ons privacybeleid.