Grand Prix van Spanje

De GP van Spanje wordt verreden nabij Barcelona op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Deze GP staat vaak vooraan op de F1-kalender en is mede door de temperaturen een geliefde race om te bezoeken.

Hoewel de Formule 1 aan het begin heel erg georiënteerd was op Europa, is dat in de afgelopen jaren erg veranderd. Deze races vinden tegenwoordig plaats over de hele wereld, van ons eigen Nederland tot ver weg in het Midden-Oosten. Een van de gaafste races is toch wel de GP Spanje. Het stralende weer, het geweldige parcours gelegen in de hoofdstad Barcelona, en de aanwezigheid van de beste coureurs maakt deze Grand Prix een groot spektakel.

Oops.. Er is iets fout gegaan aan onze kant. Probeer het opnieuw.
Gelukt! Je ontvangt vanaf nu onze maandelijkse mail.

Mis niets

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar zijn of prijsdalingen doorgevoerd worden!

Circuit de Barcelona-Catalunya

De Grand Prix van Spanje wordt gehouden op het circuit de Barcelona-Catalunya, waarvan de naam de ligging al verklapt. Dit mooie circuit gelegen in de hoofdstad van Spanje, is al heel wat jaren een belangrijke plek voor vele sporten. In 1991 werd het aangelegd en het wordt tegenwoordig gebruikt voor meerdere sportevenementen. Hoewel de Formule 1 Grand Prix misschien de grootste race is die er wordt georganiseerd, wordt er op het circuit nog veel meer georganiseerd. Denk aan de bekende MotoGP Grand Prix en het wereldkampioenschap van de FIA Rallycross. Er is op dit circuit altijd wel wat te beleven, want ook buiten de grote races wordt het gebruikt als persoonlijk testcircuit, waar wordt geoefend met verschillende sporten als fietsen, autoracen en motorracen. Dus ook als je buiten het Formule 1 seizoen in Barcelona bent, is het leuk om dit indrukwekkende circuit een bezoekje te brengen.

F1 Tickets bemachtigen

Elke Grand Prix heeft een eigen website, waar je alles kunt vinden over de tijden, planning en teams van de race. Ook kun je hier tickets bestellen. Wees hier op tijd mee, want af en toe kunnen de tickets ontzettend snel uitverkocht zijn. Dit geldt zeker ook voor de Grand Prix in Spanje, die al jaren erg populair is bij zowel nieuwe als trouwe fans van de Formule 1. Er zijn ook andere aanbieders van tickets voor de races, maar check vooraf even goed of deze wel echt betrouwbaar zijn. De prijzen van de F1 tickets verschillen sterk per race en per plek, maar je kunt uitgaan van enkele honderden euro’s per ticket. Wanneer je een goede deal vindt, zal het minimale bedrag ongeveer rond de honderdvijftig tot tweehonderd euro liggen. Hierbij kan het snel aanschaffen van tickets ook helpen, want als je langer wacht worden de tickets er zeker niet goedkoper op.

Formule 1 reizen

Wanneer je bijvoorbeeld meer wil zien dan alleen de Grand Prix, of wanneer je het gewoon makkelijk vindt om alles in één keer te regelen, kun je kiezen voor het boeken van een volledige Formule 1 reis. Deze reizen draaien volledig om een bepaalde race en hierbij wordt alles voor je geregeld. Dit houdt in dat je hotel, vluchten, het vervoer naar het circuit en natuurlijk de tickets van de Grand Prix inbegrepen zijn. Een belangrijk voordeel is dan uiteraard dat je je tijdens je reis nergens meer zorgen om hoeft te maken. 

Ook kun je af en toe flinke bedragen besparen door alles in een keer te regelen en te combineren in een reis bij een reisorganisatie. Wel is het zo dat je dan volledig vast zit aan bepaalde tijden en plekken, dus er zal weinig spontaniteit in je reis zitten. Heb je hier wel behoefte aan, dan kun je de bestaande Formule 1 reis eventueel uitbreiden met wat uitstapjes naar verschillende locaties. Zo zie je toch nog wat meer van het land.

Circuit Barcelona Catalunya

Verblijven in het mooie Barcelona

Een geweldig bijkomend voordeel van het bezoeken van de Grand Prix in Spanje, is het feit dat deze in Barcelona wordt georganiseerd. Deze prachtige stad is het centrum van Spanje en hier komen cultuur, historie en het bruisende stadsleven bijeen. Breng een bezoekje aan de Sagrada Familia, die men eeuwig aan het verbouwen is. Naast dit reusachtige bouwwerk, wordt de stad gekenmerkt door nog meer verschillende kunstwerken van de kunstenaar Gaudí. Denk bijvoorbeeld aan het zomerse Parc Güell, of het betoverende Casa Milà. Naast deze cultuurelementen vind je er ook uitgestrekte parken, lange winkelstraten en mooie stranden. Ook is de iconische brede straat La Ramblas een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen. Barcelona is een echte wereldstad en biedt uiteraard ontelbaar veel verschillende hotels en andere verblijfssoorten. Wanneer je de Grand Prix bezoekt, is het verstandig om ver van tevoren een hotel te boeken. De stad zal namelijk in rep en roer zijn en de accommodaties zullen flink volgeboekt zijn. Bedenk dus van tevoren goed op welke plek in de stad en in wat voor soort accommodatie je wil verblijven, zodat dat geregeld is. Hoewel een plek midden in de stad geweldig leuk is, zijn deze hotels uiteraard ook het duurst. Iets verder van het centrum af is het ook prima vertoeven, maar zorg dan wel dat je goede opties hebt voor vervoer. Wanneer je kiest voor een volledig georganiseerde Formule 1 reis, hoef je je hier helemaal geen zorgen meer om te maken. Dan zijn namelijk het hotel en het vervoer helemaal voor je geregeld.

Een race om nooit meer te vergeten

De echte race vindt dus op zondag plaats, en duurt in zijn geheel ongeveer twee uur. Het circuit heeft een lengte van iets minder dan vijf kilometer, en bevat maar liefst zestien scherpe bochten. Hoewel deze bochten voor de coureurs de grootste uitdagingen zijn, vormen ze voor het publiek de leukste momenten van de race. 

Tijdens deze Grand Prix worden er in totaal 66 rondes gereden, dus je zult je zeker niet gaan vervelen. Houdt er wel rekening mee dat deze race plaatsvindt in het midden van de zomer, en dat Spanje bepaald geen koel land is. De grootste delen van de tribunes zijn niet overdekt en het kan dus zijn dat je in de volle zon terechtkomt. Zorg er dus voor dat je jezelf goed beschermd, en zeker als je ook nog jonge kinderen meeneemt naar dit evenement.

Ook vanwege deze hitte is het bij het circuit in Spanje van groot belang om kwalitatieve banden en andere onderdelen te hebben. Bij deze race is dus niet alleen het talent van de coureur verantwoordelijk voor het behalen van de winst, maar ook de sterkte van de auto en de kwaliteit van het gehele team spelen een rol. Dit laat echt goed zien hoe belangrijk het is dat alle elementen helemaal kloppen, en dat het hebben van een hecht team heel fijn is. Dat is namelijk een van de hoofdkenmerken van de Formule 1 divisie. Bij deze race in het mooie Spanje zal je je ogen uitkijken, je adem inhouden en je hart vasthouden. De spannende bochten en hoge snelheid maken deze Grand Prix ontzettend spannend. 

Daarnaast biedt het je natuurlijk ook de mogelijkheid om wat meer te zien van de hoofdstad Barcelona. En wie weet, misschien zie jij Max Verstappen deze zomer wel weer de winst behalen.

Ereronde met Alonso

De planning en teams

Zoals eerder al genoemd, is de Grand Prix van Spanje een echt toptoernooi waar iedereen bij is. Onze eigen Max Verstappen werd hier zelfs de eerste Nederlandse Grand Prix winnaar ooit, en tegelijkertijd was hij de jongste Grand Prix winnaar ooit. Dit maakt deze specifieke race extra speciaal voor wie er met name naartoe gaat om de Nederlandse race ster met eigen ogen te bewonderen. Hoewel de echte race altijd plaatsvindt op de zondag van het weekend, is er de paar dagen ervoor ook al genoeg te zien en te doen. Let er wel op dat je daar dan ook tickets voor moet hebben, en dat je jammer genoeg niet zomaar overal gratis binnenkomt.

Op de vrijdag vinden er meerdere trainingsrondes plaats, waar vaak ook publiek bij mag komen kijken. Deze rondes zijn misschien net niet helemaal hetzelfde als een echte race, maar laten wel goed zien hoe de coureurs wennen aan een bepaald circuit en hoe ze hun tactieken uitstippelen. Ook is de snelheid die de coureurs behalen tijdens deze trainingen zeker niet gering, en is dit geheel dus ook niet minder spectaculair.

Op zaterdag is er nog een trainingsronde en worden ook de kwalificaties gehouden. Deze kwalificaties bestaan vaak uit meerdere rondes, en hierbij vallen ook bepaalde coureurs helemaal af. Zij mogen dan niet deelnemen aan de echte race de dag erna. Ook wordt hier de startvolgorde voor de echte Grand Prix op zondag bepaald, dus dit is een ontzettend spannende dag voor alle teams. Hier kun je zeker ook bij aanwezig zijn, maar zoals eerder genoemd moet je hier dus een ticket voor hebben om toegang te krijgen.

Adresgegevens

Circuit de Barcelona-Catalunya

Carrer Mas Moreneta, s/n 08160

Barcelona, Spanje