Kaartverkoop GP van Portugal gestart

Volgende maand staat de GP van Portugal op de kalender. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Koningsklasse dat er wordt geracet op het circuit in de Algarve. Het is daarnaast ook de eerste keer dit seizoen dat er toeschouwers aanwezig mogen zijn bij de Formule 1. De kaartverkoop is reeds gestart en gaat door het dak!

Sinds de corona-uitbraak in maart van dit jaar zijn er geen toeschouwers meer welkom bij de Formule 1. De Formule 1-kalender is volledig omgegooid en sinds enkele maanden wordt er volgens de alternatieve F1-kalender geracet.

45.000 fans aanwezig in de Algarve

De Grand Prix van Portugal is de elfde race op de kalender en zal dus met toeschouwers verreden worden. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een protocol waardoor er circa 45.000 fans aanwezig kunnen zijn. De maximale capaciteit van het Autodromo Internacional do Algarve is 90.000, de helft hiervan wordt dus gevuld tijdens het raceweekend.

De kaartverkoop is inmiddels al gestart en gaat zeer goed. De autosport is populair in Portugal en Spanje waardoor in de eerste week al ruim 65% van de kaarten verkocht was. Verwacht word is dat alle kaarten in september of oktober verkocht zijn.

In overleg met de Portugese regering, de organisatie en de FIA is besloten dat de tribunes met 50% bezet worden. 45.000 is alsnog een flink aantal en blijft toch een groot risico. Daarom zijn er de nodige maatregelen getroffen en worden alle aanwezige fans getemperatuurd. Verder zijn mondkapjes verplicht bij dit evenement, wordt iedereen verzocht te blijven zitten op zijn of haar stoel én wordt er gezorgd voor voldoende afstand tussen gezelschappen. Op deze manier gaat men ervan uit dat het evenement veilig kan verlopen.

Het raceweekend in Portugal wordt gezien als een test. Miguel Praia, commercieel directeur van het evenement, gaf aan in een interview met Autosport dat ze hun uiterste best doen om er een speciaal evenement van te maken. Mocht alles goed verlopen dan zullen er waarschijnlijk in de nabije toekomst vaker F1 races worden verreden met toeschouwers.

De GP van Portugal is gepland in het weekend van 23 oktober 2020. Tickets zijn in Nederland verkrijgbaar via de website van TUI.

Plaats een reactie