Bekijk hier de voorlopige F1-kalender van 2022

Bekijk op deze pagina de voorlopige kalender van 2022. Hoewel het seizoen nog in volle gang is, heeft de FIA een voorlopige kalender naar buiten gebracht met maar liefst 23 Grand Prixs. Niet eerder stonden er zoveel races gepland in een tijdsbestek van slechts 36 weken. Uiteraard is alles nog onder voorbehoud en kan er nog het een en ander wijzigen.

Het Formule 1 seizoen van 2022 begint zoals gewoonlijk in maart en eindigt in november. Door het volle schema is het drie keer zo dat er drie races achterelkaar worden verreden, zonder onderbreking. En daar zijn niet alle teams even blij mee. De eerste zogeheten triple header is begin jullie met: de GP van Groot-Brittannië, Oostenrijk en Frankrijk (of Italië).

Zandvoort ook in 2022 op de kalender!

Net als het seizoen van 2021 zal ook de Grand Prix van Zandvoort verreden worden! Deze is gepland na de race van België. Daarna is het al snel tijd voor de tweede triple header met: de GP van Rusland, Singapore en Turkije (of Japan). Hoe de corona-omstandigheden tegen die tijd is zal te zijner tijd door de FIA worden bekeken en beoordeeld.

GP van Australië nog onzeker

Of Australië in 2022 zal terugkeren op de kalender is vooralsnog onbekend. Ook dit is geheel afhankelijk van de coronacijfers en zal later worden bepaald door de FIA. Op dit moment ziet het er niet naar uit dat de GP van Australië aan het begin van het nieuwe seizoen zal worden verreden. Het is echter wel mogelijk dat de race later in het seizoen een plekje krijgt op de kalender, mogelijk met een vierde triple header tot gevolg.

Bestel nu al F1 tickets voor 2022

Wil je jouw favoriete race niet missen? Bestel dan nu alvast tickets voor het nieuwe seizoen voor de scherpste prijs. Vroegtijdig je F1 tickets bestellen kan namelijk al snel tientallen tot honderden euro’s schelen! Een last-minute kaartje gaat namelijk weg voor de hoofdprijs. Doe jezelf en je portemonnee een plezier en bestel zo snel mogelijk je tickets voor het aankomende F1-seizoen.

Plaats een reactie