Hoeveel verdient Charles Leclerc?

Inhoudsopgave

Charles Leclerc is ook dit seizoen te zien in de Ferrari en maakt een vliegende start. Niet alleen verwacht menig Formule 1-liefhebber dat hij dit jaar hoog kan eindigen, maar ook zijn status groeit met het seizoen. Om de jonge Monegask te kunnen behouden heeft Ferrari een mooi plaatje voor hem geschetst. Hoe dat plaatje eruit ziet lees je hier.

Charles Leclerc salaris 2023

Dat er miljoenen omgaan in de koningsklasse van de autosport is geen geheim. Ook als Formule 1-coureur kan je bakken met geld verdienen; zo ook Charles Leclerc. RacingNews365 deed onderzoek naar de salarissen van alle rijders die dit seizoen deelnemen aan de Formule 1. Deze lijst is samengesteld op basis van diverse bronnen binnen de F1 Paddock en de contacten met hooggeplaatste leden binnen de teams.

Charles Leclerc lijkt momenteel de eerste rijder binnen het Italiaanse team en dat toont ook het onderzoek van RN365. De Monegask verdient namelijk 12 miljoen dollar per seizoen (omgerekend 11,1 miljoen euro) en dat is exclusief mogelijke bonussen. Ter vergelijking: Carlos Sainz verdient 10 miljoen dollar, terwijl Verstappen naar verluid 35 miljoen dollar per seizoen verdient met zijn hernieuwde contract. Kleine kanttekening: ook de sterren uit de F1 betalen nog belasting over hun verdiensten.

Mis geen aanbieding

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Bonussen in de Formule 1

Naast een vast bedrag per Formule 1 seizoen zijn er voor de meeste coureurs ook bonussen te verdienen. Zo kan een coureur per wedstrijdpunt beloond worden, maar ook per overwinning of podiumplaats. Hoeveel deze bonus precies is bij Leclerc is onduidelijk, maar dit kan al snel oplopen in tienduizenden euro’s per wedstrijdpunt.

Dit verdient Leclerc bij Ferrari

We weten dus dat Leclerc ongeveer 12 miljoen dollar per seizoen verdient. Met een paar simpele rekensommen weten we dan ook wat hij per maand, week, dag uur en per minuut verdient:

  • Maandsalaris: $ 1.000.000
  • Per week: $ 230.769
  • Per dag: $32.876
  • Per uur: $1.370
  • Per minuut: $22,83

Niet verkeerd voor een jonge coureur die mogelijk nog velen jaren in de Formule 1 actief zal zijn. Zeker als zijn huidige vorm doorzet zullen de bonussen zorgen dat hij alleen maar meer verdient dit seizoen.

Charles Leclerc

Mis geen enkele F1 aanbieding

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief! Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar komen of als prijsdalingen zijn!

We spammen niet! Door op aanmelden te klikken ga je akkoord met ons privacybeleid.