Hoeveel verdient Lewis Hamilton?

Inhoudsopgave

Salaris en vermogen Hamilton

Lewis Hamilton is meervoudig wereldkampioen in de Formule 1 en behoort tot de beste van de wereld. Maar wat verdient Lewis Hamilton met zijn talenten en kwaliteiten? Wij zochten voor je uit hoeveel de Brit verdient aan het racen én wat zijn vermogen ongeveer moet zijn.

Salaris Lewis Hamilton

Eens in het jaar stelt Forbes een top 100 samen met de best verdienende sporters en persoonlijkheden. In dit overzicht vinden we altijd een aantal F1-coureurs terug. Ook Lewis Hamilton staat in deze top 100. De Brit kreeg in 2018 een nieuw contract van Mercedes dat hem in het seizoen van 2018 maar liefst 45 miljoen euro betaalt. Hiermee is hij direct de best betaalde atleet in Groot-Brittannië. Dit bedrag is exclusief bonussen per rondewinst en het wereldkampioenschap. Daarnaast heeft Hamilton ook nog een aantal sponsorcontracten lopen waarmee hij flink wat geld verdient.

Instagram van Hamilton

Zoals vrijwel iedereen is ook Hamilton actief op Instagram. De brit heeft ruim 17 miljoen volgers en verdient ook aan dit sociale netwerk. Volgens de Engels krant The Mirror verdient hij ongeveer £40,000 per Instagram post. Dit betekent dat hij met slechts twee posts het gemiddelde salaris van een Brit heeft verdiend. Niet heel gek, want Instagram wordt steeds vaker gebruikt als marketingtool. Hoe meer volgers bekende personen hebben, des meer ze verdienen aan een gesponsorde Instagram post.

Sponsorcontracten

Dat Hamilton een goed belegde boterham verdient moge duidelijk zijn. Maar naast zijn verdiensten bij Mercedes heeft de F1-coureur zich ook verbonden aan een aantal merken en bedrijven. De volgende merken leveren, volgens zakenblad Forbes, nog eens 7 miljoen euro op:

  • IWC;
  • Monster Energy Drinks;
  • L’Oreal;
  • Bose;
  • Puma;
  • MV Agusta Motorcycles;
  • Bombardier Recreational Products.

Ook in de wereld van muziek en mode begint de Lewis Hamilton stappen te zetten. Zo verschijnt hij op zijn Instagram vaan in de kleding van Tommy Hilfiger en heeft hij zijn eigen collectie mogen ontwerpen.

Vermogen van Lewis Hamilton

Op basis van zijn salaris bij Mercedes, de sponsorcontracten en zijn activiteiten buiten de Formule 1 is zijn vermogen geschat op circa 140 miljoen euro. Daarmee is Hamilton ook direct onderdeel van de 1.000 Sunday Times Rich List, de Engelse tegenligger van Forbes.

Lewis Hamilton