Wedden op Formule 1

Inhoudsopgave

Wie pakt de wereldtitel Formule 1 in het komende seizoen? Is het Hamilton, Russel, Perez of zorgt onze Max voor een stunt van formaat door opnieuw wereldkampioen te worden? Met het wedden op formule 1 wedstrijden wordt iedere race veel spannender. Lees op deze pagina al onze tips, strategieën en best betalende bookmakers.

Tips voor het wedden op Formule 1

Maak het live kijken van F1 nog spannender door er een weddenschap aan te koppelen. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om met vrienden om een kratje bier te wedden, maar honderden euro’s verdienen is misschien wel een goed begin van de week. Wedden op Max Verstappen is in dat geval een van de mogelijkheden, maar wellicht niet de optie die het meeste oplevert. Hieronder gaan we het uitgebreid hebben over bookmakers, strategieën en aandachtspunten bij het plaatsen van een bet.

Wedden op Formule 1

Waar wedden op F1?

Wedden op F1 wedstrijden kan op diverse plaatsen. Er zijn inmiddels talloze goksites. Denk maar aan alle bookmakers die teams en voetbalclubs sponsoren. In Nederland is men met name bekend met Toto en Unibet. Verder is Mr Green Sports een populaire en zijn er een aantal Engelse bookmakers. In dit artikel gaan we verder in op de mogelijkheden en optie’s die je hebt tijdens het plaatsen van je bet. De noteringen en optie’s verschillen namelijk per bookmaker.

Een leuk gegeven bij het wedden op Formule 1 zijn de sponsors. Regelmatig zie je dat grote goksites een sponsor zijn van een bepaalde sport of club. Een actueel voorbeeld is de MotoGP, zij worden gesponsord door Bwin waardoor daar net wat leukere noteringen te vinden zijn. Vergelijk daarom altijd een aantal bookmakers en diens optie’s met elkaar om tot de beste uitbetaling te komen.

Formule 1 gokwebsites

Niet iedere gokwebsite zal Formule 1 aanbieden om op te wedden. Bij Unibet is dat wel mogelijk én zij betalen ook binnen enkele werkdagen uit. Bovendien ben je binnen een paar minuten ingeschreven en kan je direct aan de slag. Nieuwe spelers krijgen altijd een leuke startbonus waardoor je meteen geld kan verdienen aan jouw kennis van de sport.

Na het inschrijven en opwaarderen van een klein startsaldo is het tijd om te beginnen. Zoek bij de gewenste bookmaker een evenement waar je op wilt wedden. Bij iedere wedstrijd wordt er een ‘notering of odd’ weergegeven. Dat is in feite de uitbetalingsfactor. Verwacht je dat Hamilton de race wint, dan zal deze vanzelfsprekend stukken lager zijn dan bij Max Verstappen.

Een leuke weddenschap gevonden met mooie uitbetaling? Selecteer dan de weddenschap. Er zal nu een strookje in beeld verschijnen om je inzet te bepalen en om de bet te bevestigen. Nu is het afwachten.

Tips en strategie

Je hebt inmiddels een bookmaker gekozen, een account aangemaakt en weet hoe je een weddenschap plaatst. Het is nu tijd om een aantal tips en strategieën te bespreken. Het is immers heel verleidelijk om een underdog te kiezen, maar dit leidt vaak genoeg tot verlies. Dat is uiteraard niet de bedoeling en raden wij dan ook af. In de Formule 1 is het verschil vaak te groot en heeft slechts een handje vol coureurs kans op de winst.

De eerste tip die we willen meegeven voor het wedden op Formule 1 is: plaats nooit een bet op pole position. De kans dat de persoon die vanaf pole position start ook de race wint slechts 40%. Bovendien zullen de noteringen ook niet hoog zijn bij bookmakers. Kortom: hoog risico en een lage uitbetaling.

Oops.. Er is iets fout gegaan aan onze kant. Probeer het opnieuw.
Gelukt! Je ontvangt vanaf nu onze maandelijkse mail.

Mis niets

Wees er als eerste bij als er F1 tickets beschikbaar zijn of prijsdalingen doorgevoerd worden!

Kijk verder dan startposities

In sport en met name de Formule 1 kan een fout snel gemaakt zijn. Kijk daarom altijd verder dan de startposities en de vorm waarin iedere coureur verkeert. Wees kritisch en kijk bijvoorbeeld naar het circuit waar de race verreden wordt. Een Circuit als Montreal of Spa staat namelijk altijd garant voor veel inhaalacties. Inzetten op pole position is in dat geval vrij riskant. Bekijk verder welke banden de teams hebben geselecteerd en hoe dat in verhouding staat tot het circuit en de weersverwachting.

Het ligt voor de hand om een winnaar te kiezen en vaak hebben de kanshebbers een heel lage notering. Coureurs hebben vaak een voorkeur kwa circuit. Dat kan komen doordat ze vaak goede resultaten behalen of omdat ze de laatste jaren ongeslagen zijn op dat circuit. Houd ook de laatste nieuwsberichten in de gaten om tot de juiste keuze te komen. Zijn er problemen met de auto, de motor of is er iets gaande binnen het team. Allemaal onderwerpen om mee te wegen bij het aangaan van een sterke weddenschap.

Aan de start van ieder seizoen is het ook mogelijk om de eindstand te bepalen. Wie wordt er wereldkampioen en welk team heeft het meeste punten behaald. Wanneer je ruim van tevoren een weddenschap als deze plaatst, dan zijn de noteringen het hoogst. Veel is immers nog onduidelijk en alles ligt open. Deze weddenschappen zijn gelukkig ook per race te bepalen. Eindigt Mercedes op 1 en 2? Dan winnen zijn vanzelf ook de constructeurstitel voor die race.

Lees ook: hoe werkt de puntentelling in de F1?

Live gokken tijdens de Formule 1

Tot slot is het in de Formule 1 mogelijk om per race een live voorspelling te plaatsen. Bijvoorbeeld wie er de volgende de pits in duikt of wie er na ronde X aan de leiding gaat. Hierdoor zit je altijd op het puntje van je stoel. Live wedden is enorm populair aan het worden. Met name doordat alles wordt uitgezonden. Van de vrije trainingen op vrijdag tot en met de daadwerkelijke race op zondag. Alles is live te zien op Ziggo Sport, BBC en bij onze Vlaamse vrienden.

Zie jij wie er gedurende race een flinke inhaalsprong maakt of wie totaal niet in de race zit? Grijp dan direct je kans, plaats een leuke weddenschap en verdien direct aan jouw kennis van de sport. Wees wel alert want ook goksites passen de noteringen aan op basis van de race. Duikt Hamilton de pitstraat in en komt hij er vervolgens als derde uit? Dan is de kans groot als je alsnog kiest voor een overwinning van de Brit.

Pak vandaag een startbonus door je geheel gratis aan te melden bij Unibet. Het Formule-1 seizoen loopt t/m 25 november 2018 en eindigt in Abu Dhabi. Bekijk wat het seizoen te bieden heeft en bekijk onze F1 kalender.